Risotto met basilicum, mozzarella en gekonfijte tomaat

Risotto met basilicum, mozzarella en gekonfijte tomaat

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Halveer de tomaatjes en schik in een kleine ovenschaal. Pel en pers de tenen look erover en stop de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes ertussen. Kruid met peper en zout. Besprenkel royaal met olijfolie en zet 1 u in de oven.

  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Verwarm de bouillon.

  4. Verwarm een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en fruit de sjalotsnippers.

  5. Roer de rijst erdoor tot elk korreltje gaat glanzen, kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Blus met witte wijn en laat deze verdampen. Voeg de warme bouillon beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren, voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga verder tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar.

  6. Haal de tomaten uit de oven, verwijder de verse kruiden en plet de tomaatjes half met een vork. Schep de inhoud van de ovenschaal samen met de mozzarella door de risotto. Kruid verder met zout en espelettepeper. Werk af met basilicum en serveer.