Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalotten en look. Snipper de sjalot en pers de look fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Warm de oven voor op 140°C.
-
Smelt 50 g eendenvet in een braadpan.
-
Bak de konijnenbouten licht aan. Voeg de sjalot, look en gember toe. Kruid met komijn, ras el hanout en kaneel.
-
Blus met de gevogeltefond en breng aan de kook.
-
Plaats onder deksel 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Breng 150 ml water met 25 g honing en de suiker aan de kook.
-
Laat 10 min koken op een zacht vuur.
-
Voeg de abrikozen toe en laat 10 min rustig warmen.
-
Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Haal uit de suikersiroop en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes.
-
Schep de konijnenbouten na gaartijd uit de braadpan en laat wat afkoelen. Pluk het vlees van het bot.
-
Laat de saus inkoken tot er 100 ml overblijft.
-
Smelt het overige eendenvet en voeg bij het konijnenvlees.
-
Rafel het vlees uit elkaar met een vork of roer het kort los in een keukenrobot met een klopper. Breng op smaak met witte wijnazijn, 30 g honing, de ingekookte saus, zwarte peper en zout.
-
Serveer de rillettes met de gekonfijte abrikozen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven