Rigatoni alla vodka met mosselen en chorizo
Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de sjalotten en look en snipper fijn. Snij de kerstomaatjes doormidden.
-
Spoel en reinig de mosselen grondig. Verspreid ze over een bakplaat. Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in dobbelsteentjes.
-
Schep de tomaatjes, look, sjalot en chorizo door de mosselen, zodat alle ingrediënten in 1 laag verspreid liggen. Besprenkel met olijfolie en kruid met espelettepeper en zout. Zet in de oven tot de mosselen opengaan.
-
Breng een ruime pot water aan de kook. Voeg zout toe. Kook de pasta beetgaar.
-
Giet het vrijgekomen vocht van de mosselen en tomaatjes in een pot en verwarm. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak. Giet de vodka erbij en roer de room erdoor tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Schep de rigatoni en wat kookvocht door de saus.
-
Haal ¾ van de mosselen uit de schelp. Meng ze samen met de chorizo en de sjalot- en looksnippers door de rigatoni. Werk af met de rest van de mosselen, de kaas en gesnipperde bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven