Riblja corba

Riblja corba

Allergenen

Selder , Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de peterselieblaadjes en snipper ze fijn.

  2. Pel de ui en snipper fijn, stoof in een ruime pot glazig in olijfolie.

  3. Schil de wortel, pastinaak en aardappel en snij in kleine stukjes. Snij de selder in halve maantjes en doe alles in de pot. Overgiet met water tot alles onder staat en voeg tomatenpuree, peterseliestengels en laurierblad toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  4. Laat 15 min koken en voeg de vis toe. Laat kort garen en schep uit de soep. Hou de vis warm onder folie.

  5. Zeef de soep en druk daarbij de groenten goed uit.

  6. Verwarm de gezeefde soep en giet de wijn en een scheut olijfolie erbij. Pel de look en rasp deze over de soep. Laat opkoken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  7. Verwijder eventueel de kop, het vel en de graten van de vis.

  8. Verdeel het visvlees over voorverwarmde borden en schenk de hete soep erover. Werk af met gehakte peterselie.