Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het amandelpoeder met de boter, suiker en 2 eieren tot een glad beslag.
-
Vouw elk vel bladerdeeg tot een rechthoek van 26 x 23 cm door de buitenkanten naar binnen te vouwen.
-
Verdeel de frangipanemengeling over 1 vel bladerdeeg. Blijf 2 cm van de rand. Smeer de randen in met water.
-
Duw een boon of porseleinen beeldje in het beslag.
-
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en duw de randen goed aan. Duw met de achterkant van een mes de rand om de 2 cm wat naar binnen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Klop de eidooier los met een scheutje melk. Smeer de taart hier mee in.
-
Snij met de punt van een scherp mes lichte groeven van het midden naar de buitenkant van de taart. Maak een gaatje in het midden van de taart zodat de stoom kan ontsnappen.
-
Bak 10 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 170°C en laat nog 25 à 30 min bakken.
-
Knip een kroon uit papier. Leg op de afgekoelde taart. Bestrooi met poedersuiker. Verwijder het papier en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven