Ravioli met rillette van eend, champignonsaus en geraspte eidooier
Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Geraspte dooier: meng het zout en de suiker en verdeel ½ van het mengsel over de bodem van een bakje.
-
Maak kuiltjes in het zoutmengsel en leg hierin een eidooier.
-
Bedek voorzichtig met het overige zoutmengsel. De eidooiers moeten volledig bedekt zijn. Dek af met plastic folie, maar laat 1 kant wat open.
-
Bewaar 4 dagen in de koelkast.
-
Warm de oven voor op 65°C.
-
Haal de dooiers uit het mengsel en spoel het zoutmengsel er met koud water volledig af.
-
Laat ze 3 u op een rooster drogen in de oven.
-
De dooiers blijven tot een maand goed in een luchtdichte doos in de koelkast.
-
Ravioli: meng de pastabloem met 4 eieren en kneed tot een gladde bol met de keukenrobot.
-
Pak de pasta in met plastic folie en laat 30 min rusten op kamertemperatuur.
-
Bebloem het werkoppervlak. Rol de pasta door een pastamachine dun uit tot brede linten. Leg een breed lint op een bebloemd werkoppervlak.
-
Leg hierop een kl van de rillette naast elkaar, met telkens 5 cm tussen, een 2-tal cm van de rand.
-
Klop het ei los met een scheutje water. Smeer met een borstel rond elke vulling wat ei.
-
Leg een tweede pastavel op het eerste over de vulling en druk langs de vullingen goed aan.
-
Steek met een ronde uitsteekvorm de ravioli uit. Bewaar ze op bakpapier en afgedekt met plastic folie in de koelkast tot gebruik.
-
Champignonsaus: pel de sjalot en snipper fijn. Snij de shiitake in schijfjes.
-
Verhit 3 el arachideolie in een sauspan. Bak de shiitake 2 min. Voeg de sjalot toe en roer om.
-
Blus met kippenbouillon en room. Laat inkoken tot een romige saus.
-
Afwerking: snij het groen van de lenteui en snipper in lange, smalle repen (= julienne).
-
Leg de julienne in ijswater en laat krullen tot gebruik.
-
Breng water met zout aan de kook.
-
Kook de ravioli beetgaar in ± 12 min.
-
Verdeel 3 ravioli’s op elk bord. Lepel de warme champignonsaus erover.
-
Werk af met het groen van lente-ui en enkele blaadjes peterselie.
-
Rasp de eidooier erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven