Ramen met shiitake en spek

Ramen met shiitake en spek

Allergenen

Eieren en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren gedurende 6,5 min in kokend water met een geut azijn. Haal ze eruit en dompel direct onder in ijswater.

  2. Meng de sojasaus met de sushiazijn en het water. Pel de eitjes voorzichtig en laat ze een nacht trekken in de sojasausmengeling.

  3. Doe beide bouillons in een grote kookpot en zet op een zacht vuur. Voeg vissaus toe volgens smaak (± 1 el).

  4. Snij het spek in 2 en gaar het 2 u in de bouillon. Let op: de bouillon mag net niet koken.

  5. Haal na 2 u het spek uit de bouillon en bewaar in de koelkast.

  6. Snij de shiitake in 4. Bak bruin in hete boter, kruid met peper en zout. Voeg de shiitake toe aan de bouillon.

  7. Reinig de broccolini en voeg ook toe aan de bouillon.

  8. Snij de paksoi los, was goed en snij in hapklare stukken. Voeg de paksoi toe aan de bouillon.

  9. Breng een ruime pot met water aan de kook. Gaar de noedels 2 min. Haal de noedels uit het water en schik direct in een diepe kom.

  10. Schep de shiitake, broccolini en paksoi op de noedels.

  11. Snij de gemarineerde eitjes in 2 en schik op de noedels.

  12. Overgiet dit alles met de hete bouillon.

  13. Werk af met een el zoete maïs en enkele stukken nori.

  14. Verhit een pan met zeer weinig boter. Kleur het gegaarde spek in de hete pan.

  15. Werk de ramen af met het spek.