Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg (bodem): doe de boter samen met de suiker en een snuifje zout in de mengkom van de keukenrobot. Zet op lage snelheid, voeg het ei erbij en vervolgens beetje bij beetje de bloem. Laat draaien tot het deeg loskomt.

  2. Kneed het deeg nog even met de hand. Verpak in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  3. Hou 1 mooie felrode rabarberstengel apart en verwijder de taaie uiteinden van de rest. Schil de andere rabarberstelen en snij in 7 cm lange stukken.

  4. Verwarm het water, voeg de suiker toe en los de suiker erin op. Breng aan de kook en leg de stukken rabarber erin. Laat 5 minuten zacht koken. Doe de stukken in een vergiet, maar zorg er voor dat ze hun vorm houden. Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op. Kook het sap in en laat alles afkoelen.

  5. Rol het deeg voorzichtig uit op het bakpapier tot de lap groot genoeg is om je taartvorm mee te bekleden. Schik in de vorm en bak met een steunvulling goudbruin en krokant op 150°C.

  6. Laat afkoelen.

  7. Roomvulling: klop de eidooier romig met de suiker. Roer 2 eetlepels van het ingekookte rabarbersap erdoor en klop de mascarpone eronder.

  8. Vul de taartvorm met het mascarponemengsel. Schik de uitgelekte balkjes rabarber erop.

  9. Snij met een dunschiller mooie linten van de apart gehouden rabarberstengel en versier de taart met vlechtwerk.

  10. Eet dezelfde dag nog op. Smakelijk!