zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de quinoa grondig en laat uitlekken.
-
Breek het houterige uiteinde van de asperges en gooi weg. Snij de apergepunten met 3 cm stengel af en hou apart. Snij de rest van de asperges in stukjes.
-
Breng de groentebouillon aan de kook en blancheer hierin de aspergepunten beetgaar in 1 min. Schep uit de bouillon en laat schrikken in ijswater. Zet opzij voor de afwerking.
-
Kook de aspergestukjes zacht in 5 min. Schep uit de bouillon en mix fijn in het hakmolentje samen met 1 dl bouillon, peterselieblaadjes, basilicum, en citroenzeste. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Hou de bouillon warm.
-
Snij de prei in fijne ringen. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.
-
Verwarm de olie in een pot op een middelhoog vuur en fruit de preiringen zonder ze te laten kleuren, voeg de look toe en laat zacht worden.
-
Schep de quinoa erdoor en laat even roosteren.
-
Besprenkel met wijn, laat droog koken en overgiet met 2 pollepels warme bouillon.
-
Roer en laat de quinoa de bouillon opnemen voor je nieuwe bouillon toevoegt.
-
Herhaal tot de quinoa net gaar is (± 15 min).
-
Haal de pot van het vuur, schep de boter, parmezaan en de aspergekruidenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Schep de aspergepunten en erwtjes erdoor.
-
Werk af met bieslook en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven