Quinoa met rode biet, radijsjes en Brabantse plattekaas

Quinoa met rode biet, radijsjes en Brabantse plattekaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de radijsjes grondig in koud water. Snij het topje eraf en verwijder het bladgroen. Snij in fijne kwartjes. Hou koel in de koelkast.

  2. Kook de quinoa in kokend gezouten water gedurende 15 minuten. Laat nog 5 minuten wellen. Giet af en verfris in ijskoud water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Snij de voorgekookte rode bieten in plakjes van ½ cm dik. Snij vervolgens in fijne dobbelsteentjes (brunoise). Meng de rode bietblokjes onder de afgekoelde quinoa.

  4. Meng het rode bietensap uit de verpakking met de olijfolie en het sap van 1 limoen. Kruid met peper en zout. Meng onder de quinoa en laat 30 minuten trekken.

  5. Strijk op het bord een mooie lepel platte kaas uit. Schik hierop de gemarineerde quinoa met rode bietblokjes. Werk af met de kwartjes radijs.