Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de andijvie. Snij ze in grove stukken. Pel de ui en snipper fijn. Stoof samen aan in wat olijfolie. Laat 5 minuten sudderen. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Wrijf de taartvorm in met een weinig boter. Bebloem en tik het teveel bloem af. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk voorzichtig aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek met bakpapier en vul dit met de droge erwten of bakparels. Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C. Haal uit de oven. Verwijder de erwten en het bakpapier.
-
Bedek de bodem met de uitgelekte, gestoofde andijvie. Mix de eieren en de room tot een geheel (= liaison). Giet dit over de andijvie.
-
Snipper de chorizo fijn. Snij de Oud Brugge kaas in kleine stukjes. Strooi over de andijvie.
-
Zet de taartvorm opnieuw in de oven en bak verder op 175°C gedurende 20 tot 25 minuten.
-
Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
-
Serveer warm, lauw of koud met een frisse salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven