Quiche met schelvis, prei en ricotta

Quiche met schelvis, prei en ricotta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed een taartvorm met het deeg, prik met een vork enkele gaatjes in de bodem, bedek met bakpapier en bakparels en bak ± 15 min blind.

  3. Was de prei en snij het witte deel in fijne ringen. Smelt boter in een pot en stoof de preiringen zacht zonder te kleuren. Kruid met peper en zout.

  4. Klop de eieren los met ricotta en kruid met versgemalen witte peper, zeezout en cayennepeper.

  5. Snij de dille fijn.

  6. Verdeel de prei over de taartbodem en strooi ½ van de dille erover. Schik de vis erop en verdeel de citroenzeste erover. Kruid met peper en zout.

  7. Giet het ricottamengsel erover.

  8. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bestrooi met de rest van de dille en de geraspte kaas.

  9. Bak goudbruin en gaar in 40 min.