Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de gekookte aardappelen in plakjes.

  2. Snij het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in fijne ringen.

  3. Verwarm de boter samen met de olie in een pot en stoof hierin de preiringen zacht. Voeg de spekreepjes toe en laat nog 5 min bakken. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven op 180°C.

  5. Bekleed een bakvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg er een vel bakpapier over en vul met bakparels.

  6. Bak 15 min in een voorverwarmde oven (= blind bakken), verwijder daarna de bakparels.

  7. Klop de eieren los met de room en kruid met espelettepeper, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verdeel het prei-spekmengsel over de taartbodem en giet het eimengsel erover. Schik de plakjes aardappel erop en bestrooi met kaas en espelettepeper.

  9. Bak goudbruin en gaar in 30 min.