Puree van topinamboer met vanille, hazelnootpesto en sint-jakobsvruchten

Puree van topinamboer met vanille, hazelnootpesto en sint-jakobsvruchten

Allergenen

Weekdieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: pel en rasp de look. Rooster de hazelnoten en doe samen met de basilicum, ½ teen geraspte look en de olijfolie in het hakmolentje en mix tot een pasta. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

  2. Schil de aardperen en stoom ze gaar. Mix ze met de boter en het merg uit de vanillestok tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide zijden in geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Steek 3 sint-jakobsvruchten op 1 stokje.

  4. Schep de puree op voorverwarmde borden. Verdeel er vlokjes hazelnootpesto over en schik een prikker met kortgebakken sint-jakobsvruchten erop.

  5. Werk af met wat grofgehakte hazelnoten en blaadjes basilicum.