Puree met beurre noisette, zwarte pens en kortgebakken sint-jakobsvruchten
Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
-
Giet af en laat ‘drogen’.
-
Voeg de melk en 2 el boter toe en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Beurre noisette: laat 150 g boter bruinen in een sauspan tot er donkerbruine stipjes verschijnen. Zeef door een fijne zeef.
-
Snij de zwarte pens in schijfjes van 1 cm dik.
-
Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een pan op een matig vuur. Bak de zwarte pens krokant aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een tweede pan op een matig tot warm vuur. Bak de sint-jakobsvruchten 1 min aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schik de puree in het midden van het bord. Leg er enkele schijfjes zwarte pens en 3 sint-jakobsvruchten bij. Lepel de beurre noisette erover.
-
Werk af met wat kervel, waterkers en een snuifje fleur de sel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven