Pumpernikkelbrood met ricotta en braambessencompote

Pumpernikkelbrood met ricotta en braambessencompote

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Braambessencompote: weeg de hoeveelheid bramen uit 4 bakjes. Voeg dezelfde hoeveelheid geleisuiker toe. Breng aan de kook. Laat 5 tot 8 minuten doorkoken tot de compote de gewenste dikte heeft. Giet de compote in kleine confituurpotjes die je eerst hebt omgespoeld met heet water. Sluit de potjes en keer ze om. Bewaar, eenmaal afgekoeld, op een koele plaats. Eenmaal open, bewaar in de koelkast.

  2. Neem per persoon 2 sneetjes brood. Bestrijk een sneetje met een laagje ricotta. Lepel er vervolgens wat braambessencompote op. Leg er een tweede sneetje bovenop en bestrijk opnieuw met ricotta en braambessencompote.

  3. Werk af met verse braambessen.