Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schik het bladerdeeg in de bakvorm. Bedek met bakpapier en een steunvulling.
-
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 15 min.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.
-
Pruimencompote: ontpit de pruimen en week ze minstens 1 u in lauw water. Giet het water weg en mix glad met de balsamicoazijn en rode porto.
-
Verdeel de pruimencompote over de bodem van de taart.
-
Spoel de verse pruimen en snij in fijne plakjes. Schik ze dakpansgewijs op de pruimencompote.
-
Bestrooi rijkelijk met bloemsuiker en bak 30 min in de voorverwarmde oven op 180°C.
-
Confituur van spek en vijgen: snij het spek en de vijgen in kleine stukjes.
-
Bak het spek krokant en giet het vet weg.
-
Pel de sjalotten en look. Snij beide fijn.
-
Stoof de sjalotsnippers aan in wat boter.
-
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdwenen is.
-
Serveer lauw bij de taart voor een hartige toets.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven