Pruimentaart met confituur van spek en vijgen

Pruimentaart met confituur van spek en vijgen

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schik het bladerdeeg in de bakvorm. Bedek met bakpapier en een steunvulling.

  2. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 15 min.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.

  4. Pruimencompote: ontpit de pruimen en week ze minstens 1 u in lauw water. Giet het water weg en mix glad met de balsamicoazijn en rode porto.

  5. Verdeel de pruimencompote over de bodem van de taart.

  6. Spoel de verse pruimen en snij in fijne plakjes. Schik ze dakpansgewijs op de pruimencompote.

  7. Bestrooi rijkelijk met bloemsuiker en bak 30 min in de voorverwarmde oven op 180°C.

  8. Confituur van spek en vijgen: snij het spek en de vijgen in kleine stukjes.

  9. Bak het spek krokant en giet het vet weg.

  10. Pel de sjalotten en look. Snij beide fijn.

  11. Stoof de sjalotsnippers aan in wat boter.

  12. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdwenen is.

  13. Serveer lauw bij de taart voor een hartige toets.