Preistoemp met gebakken tong en veloutésaus
Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en plet met de platte kant van een breed mes.
-
Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met de tenen look.
-
Halveer de preiwitten en was ze. Snij in halve ringen van 1 cm breed. Smelt wat boter in een pot en roerbak de preiwitten gaar. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-
Warm de melk zachtjes op.
-
Giet de aardappelen af en laat drogen. Schud goed op. Voeg de prei toe met de lauwe melk. Stamp tot grove puree. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 40 g boter in een sauspan. Roer er 30 g bloem door met een klopper. Voeg de visbouillon langzaam toe, onder voortdurend kloppen. Breng aan de kook en laat 2 min sudderen tot een mooi gebonden saus. Voeg de room toe. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en klop er een eidooier en het sap van ½ citroen door.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Smelt wat boter in een antikleefpan.
-
Haal de tong door de bloem en bak aan beide zijden goudbruin in de warme boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de preistoemp en de gebakken vis op een bord. Lepel er wat veloutésaus over.
-
Werk af met bieslook. Serveer met de resterende citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven