Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en plet met de platte kant van een breed mes.

  2. Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met de tenen look.

  3. Halveer de preiwitten en was ze. Snij in halve ringen van 1 cm breed. Smelt wat boter in een pot en roerbak de preiwitten gaar. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  4. Warm de melk zachtjes op.

  5. Giet de aardappelen af en laat drogen. Schud goed op. Voeg de prei toe met de lauwe melk. Stamp tot grove puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Smelt 40 g boter in een sauspan. Roer er 30 g bloem door met een klopper. Voeg de visbouillon langzaam toe, onder voortdurend kloppen. Breng aan de kook en laat 2 min sudderen tot een mooi gebonden saus. Voeg de room toe. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en klop er een eidooier en het sap van ½ citroen door.

  7. Snipper de bieslook fijn.

  8. Smelt wat boter in een antikleefpan.

  9. Haal de tong door de bloem en bak aan beide zijden goudbruin in de warme boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Serveer de preistoemp en de gebakken vis op een bord. Lepel er wat veloutésaus over.

  11. Werk af met bieslook. Serveer met de resterende citroen.