Portugese steak met pickles van groenten, prosciutto en spiegelei
Eieren , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij hele kleine roosjes van de bloemkool. Schil de wortelen en snij de wortelen en augurken in fijne blokjes. Meng de blokjes wortel en bloemkoolroosjes.
-
Breng 240 ml witte wijnazijn met de suiker aan de kook.
-
Overgiet de bloemkool en wortel met het zuurmengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet af en roer de augurk eronder.
-
Plet de look met de platte kant van een groot mes en pel.
-
Verwarm 80 ml olijfolie in een bakpan met de tenen look en blaadjes laurier. Bak de prosciutto aan beide zijden krokant. Haal de look en prosciutto uit de pan.
-
Bak de dunne lende in dezelfde vetstof kort en krokant aan beide zijden.
-
Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de rode wijn. Breng aan de kook en roer de mosterd erdoor. Voeg de overige witte wijnazijn toe en laat wat inkoken tot een dikkere jus. Meng de boter erdoor met een klopper.
-
Bak 4 spiegeleieren in een antikleefpan in wat olijfolie.
-
Leg de gebakken prosciutto op de dunne lende. Leg het spiegelei erop en werk af met de picklesgroentjes.
-
Serveer met gefrituurde aardappelschijfjes en de saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven