Portokalopita (Griekse sinaasappelcake)

Portokalopita (Griekse sinaasappelcake)

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Droog 5 vellen filodeeg, door ze 5 min in de oven te plaatsen op 100°C.

  2. Suikersiroop:

    doe 1 l water, 500 g suiker, kaneelstokjes, stukken sinaasappel en ½ van de sinaasappelzeste in een steelpan. Laat 30 min koken en roer af en toe.

  3. Klop de eieren los met de olie, 100 g suiker en de rest van de sinaasappelzeste. Voeg de Griekse yoghurt en het bakpoeder toe.

  4. Neem 100 g van de sinaasappelen uit de siroop en doe in een blender. Mix ze tot puree en voeg toe aan het beslag. Breek het gedroogde filodeeg in stukjes en voeg ook toe aan het beslag. Meng alles tot een homogene massa.

  5. Vet de ronde bakvorm in met olie en bestrooi dan met bloem. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de portokalopita 35 min in de oven op 180°C. Giet de siroop meteen na het bakken over de cake en laat deze in de portokalopita trekken.

  6. Werk af met partjes sinaasappel.