Popcornsnack met zoet-zoutige kaassmaak

Popcornsnack met zoet-zoutige kaassmaak

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 150°C. Verdeel de popcorn over de bodem van een grote braadslee. Strooi het zout en de cayennepeper erover en schep voorzichtig om.

  2. Roer de suiker en ahornsiroop samen met 60 ml water door elkaar in een grote steelpan op een laag tot matig vuur en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.

  3. Breng het mengsel aan de kook en laat vervolgens een 10-tal minuten sudderen, tot het donkergeel kleurt. Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Opgelet, het mengsel kan spetteren!

  4. Voeg de geraspte kaas toe en roer die er snel door tot hij helemaal is gesmolten.

  5. Schenk het mengsel over de popcorn.

  6. Roer het geheel nog eens door en bak dan gedurende 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om zodat de popcorn rondom wordt bedekt met karamel en kaas.

  7. Haal de popcorn uit de oven en serveer hem meteen of laat hem afkoelen.