Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de maïs toe en laat onder deksel poffen op een zacht vuur.
-
Verwarm de melk met de room. Laat niet koken. Giet over de popcorn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 1 nacht in de koelkast.
-
Karamel
Laat de suiker met het water karamelliseren op een zacht vuur in een hoge kookpot. Roer niet.
-
Warm de volle room op. Laat niet koken. Giet de warme room op de karamel in een dunne straal. (Opgelet: dit zal bruisen en omhoogkomen!)
-
Voeg de boter toe en roer voorzichtig met een klopper tot een gladde saus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Popcorn-ijs
Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).
-
Giet de popcornmelk door een fijne zeef. Duw goed uit. Breng aan de kook.
-
Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.
-
Spoel de kookpot uit met koud water.
-
Verwarm het geheel in deze kookpot op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!
-
Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Roer tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten.
-
Doe het beslag in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.
-
Roer de karamelsaus erdoor.
-
Schep een bolletje op een rond wafeltje en duw plat met een tweede wafeltje zodat je een ijssandwich bekomt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven