Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de pompoen in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes.

  2. Leg de pompoenhelften in een vuurvaste schotel en bak ± 1 u gaar in de oven op 190°C.

  3. Schep 300 g pompoenpulp uit de gare pompoen.

  4. Smelt de boter in een pan.

  5. Bestrijk de taartvorm met een deel van de gesmolten boter en bestrooi met bloem.

  6. Hak de speculaaskoekjes fijn en voeg bij de boter.

  7. Meng de melk, kandijsuiker, kandijsuikersiroop en losgeklopte eieren onder de boter.

  8. Spatel de pompoenpulp onder het botermengsel.

  9. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een homogeen cakebeslag.

  10. Giet het cakebeslag in de taartvorm.

  11. Verdeel de pecannoten over het beslag.

  12. Bak de pompoenvlaai ± 40 min in de oven op 180°C.