Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg 1 kg van het vruchtvlees op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.
-
Zet 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Mix de gegaarde pompoenblokjes tot puree met de speculaaskruiden.
-
Breng de puree aan de kook en laat op een zacht vuur 5 min al roerend sudderen met het appelsap, sap van ½ limoen en de kaneelstok.
-
Voeg de suiker, esdoornsiroop en een snuifje zout toe en laat nog 30 min verder sudderen tot een dikke en vaste structuur. Roer regelmatig!
-
Laat de pompoenboter afkoelen in een confituurpot en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven