Pompoen met venkel en zoetzure ingelegde beukenzwammetjes
Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de beukenzwammen onderaan los. Doe ze in een kleine kookpot met gelijke hoeveelheden witte wijnazijn en kokend water, tot de paddenstoelen half onderstaan. Voeg zout toe. Pel de look, hak grof en voeg toe.
-
Breng aan de kook en laat 10 min koken onder deksel. Laat afkoelen en roer een scheut balsamicoazijn en de honing erdoor als ze lauwwarm zijn. De hoeveelheid honing hangt af van hoeveel azijnwater je hebt gebruikt, dus proef. Laat 2 u rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was en droog de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitjes.
-
Kneus het komijn- en venkelzaad in de vijzel en roer olijfolie, de honing, 1 kl fleur de sel en tijmnaaldjes erdoor. Wrijf de schil en het snijvlak van de halve pompoenen in met het mengsel, schik op een bakplaat en laat 30 min garen in de voorverwarmde oven.
-
Snij de venkel in dunne sliertjes met de mandoline en leg in ijswater.
-
Snij de uien in fijne ringen met de mandoline. Frituur ze goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze dan fijn.
-
Verdeel een bedje van knapperige drooggedepte venkel over de borden. Schik een part geroosterde pompoen, een lepel zure room en de ingelegde beukenzwammetjes erop. Besprenkel met olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper. Werk af met hazelnoten, krokant gebakken uitjes en venkelpluimpjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven