Pomme pavé met steak tartaar

Eieren , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en pers fijn.
-
Laat de room kort koken met de rozemarijn, salie, look en wat zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet door een fijne zeef.
-
Schil de aardappelen en snij in heel fijne plakjes met een mandoline. Leg ze in de room.
-
Bedek de ovenschotel met bakpapier. Haal de aardappelschijfjes uit de room en schik in de ovenschotel. Laat licht overlappen. Kruid de laagjes regelmatig met zwarte peper van de molen.
-
Verdeel er 1/2 gezouten boter over. Dek af met bakpapier en druk goed aan. Zet de tweede ovenschotel erop en vul met gewicht (bv. bakparels).
-
Zet 1 u in de oven op 175°C.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet nog wat extra gewicht op de aardappelen (bv. een zwaar deksel) en laat 1 nacht afkoelen in de koelkast.
-
’s Anderendaags:
-
Haal na het opstijven uit de vorm en verwijder het bakpapier. Snij met een scherp mes plakjes van 2 cm.
-
Rooster de pijnboompitten al roerend in een antikleefpan op laag vuur.
-
Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes 3 min. Giet af, verfris onder koud water, pel en halveer.
-
Meng de tartaar met de saus. Schep de aioli in een spuitzak.
-
Verhit de overige boter in een antikleefpan en bak de pomme pavé aan beide zijden goudbruin en krokant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schik een pomme pavé op het bord. Schep er wat tartaar op. Leg er kappertjes bij en spuit er dotjes aioli rond. Werk af met krulpeterselie, twee halve kwarteleitjes en pijnboompitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven