Pomme moscovite met romanesco en lekkers uit de zee
Schaaldieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Boen de aardappelen goed proper met water en dep droog.
-
Meng het grof zeezout met het eiwit.
-
Leg bakpapier op de bodem van een ovenschotel. Verdeel 1⁄3 van het zout erover.
-
Leg de aardappelen op het zout en pak volledig in met het overige zout.
-
Zet 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en breek de zoutkorst open met de achterkant van een mes.
-
Haal de aardappelen uit het zout en snij ze in de lengte in 2.
-
Lepel het vruchtvlees uit de aardappel (blijf ½ cm van de rand).
-
Plet de aardappelpuree met zure room en fijngesnipperde bieslook.
-
Vul de aardappelen er weer mee op. Bestrooi met paneermeel en leg er een klontje boter op.
-
Leg in een ovenschotel tot gebruik.
-
Verwijder de bladeren van de romanesco en snij de roosjes eraf. Snij de steel in grove stukken.
-
Breng ½ van de roosjes met de stukken steel aan de kook in de groentebouillon.
-
Kook 15 min tot de romanesco helemaal zacht is. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
-
Mix zeer fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om een gladde puree te verkrijgen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de overige roosjes in licht gezouten water beetgaar.
-
Plaats de aardappelen voor het serveren 20 à 30 min in een oven van 200°C.
-
Verdeel enkele lepels romanescopuree in een cirkel in het midden van het bord.
-
Leg er ½ aardappel op.
-
Werk af met romanescoroosjes, een sneetje gerookte zalm, garnaaltjes en lompviseitjes. Versier met waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven