Vis , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de gember (3 cm) en rasp fijn voor de shoyumarinade. Pel nog 2 cm gember en snij fijn voor de wasabimayonaise.
-
Roze kwarteleitjes: verwarm het bietensap met de rijstazijn, het zout en 3 el suiker. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
-
Breng water aan de kook. Kook de kwarteleitjes 2 min en laat ze schrikken onder koud water. Pel de afgekoelde eitjes en leg ze 30 min in het bietenzuur.
-
Shoyumarinade*: meng de marinadeingrediënten (5 el sojasaus, 1 el water, ½ el suiker, ½ el sesamolie en 3 cm gember).
-
Snij de zalm in blokjes en schep door de marinade.
-
Wasabimayonaise: meng de mayonaise met het sap van de limoen, de wasabipasta, de fijngesneden gember en de fijngehakte koriander.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes. Knip het noriblad in fijne reepjes.
-
Borstel de shiitake schoon, snij de stelen eraf en maak een kruisje in het hoedje.
-
Bak de paddenstoelenhoedjes in olie in 10 min gaar en sprenkel er wat sojasaus (1 el) over.
-
Stel de poké samen: begin met de rijst. Schik de shiitake, zalm en chuka wakame erop. Giet de shoyumarinade erover. Snij de eitjes doormidden en verdeel over de kommen. Werk af met lente-uitjes, norisnippers, sesamzaadjes en een blaadje koriander.
-
Serveer met wasabimayonaise.* Shoyumarinade is een gefermenteerde sojasaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven