Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Poffertjes: verwarm 3 dl melk lichtjes en meng de gist erdoor.
-
Klop het ei met 20 g suiker en het bakpoeder los. Voeg de melk met gist toe.
-
Zeef de bloem en meng eronder. Zo bekom je een stevig beslag.
-
Laat het beslag ± 20 min rijzen op kamertemperatuur.
-
Warm de poffertjespan op en smeer goed in met boter of arachideolie.
-
Vul een plastic spuitflesje met het beslag om het mooi gelijkmatig te verdelen in de poffertjespan. Vul de pan met beslag en laat bakken.
-
Draai de poffertjes om als je luchtbelletjes ziet aan de bovenkant van je poffertjes.
-
Chocoladesaus: warm het water op en smelt de chocolade erin.
-
Roer het klontje boter door de chocoladesaus om een mooi blinkende saus te bekomen.
-
Banketbakkersroom: klop de eidooiers met 50 g suiker en het puddingpoeder samen los.
-
Snij de vanillestok in de lengte open.
-
Kook 3 dl melk op, samen met de opengesneden vanillestok.
-
Giet de warme melk op het mengsel van de eidooiers. Kook, al roerend, een 3-tal min op het vuur.
-
Verdeel wat banketbakkersroom op een bord. Verdeel de poffertjes erover. Besprenkel met chocoladesaus en werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven