Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet de aardappelen af, pel ze en plet fijn met een pureestamper. Roer de boter, 30 g suiker, het ei, de bloem en een snuifje zout erdoor.

  2. Rooster het paneermeel al roerend goudbruin in een pan op matig vuur. Meng met 100 g suiker en kaneel.

  3. Snij de pruimen door en verwijder de pit. Vul elke pruim op met een klontje ruwe rietsuiker.

  4. Breng licht gezouten water aan de kook.

  5. Bestrooi het werkoppervlak met wat bloem. Neem 75 g aardappeldeeg en duw tot een platte cirkel op het bebloemd werkoppervlak. Leg een gevulde pruim in het midden van het deeg en boetseer het deeg rond de pruim.

  6. Kook de deegbollen 5 min in zacht kokend water tot ze boven komen drijven.

  7. Schep uit het water en paneer met het gesuikerde paneermeel.

  8. Werk af met wat extra gesuikerd paneermeel.