Pladijs met gegrilde groene asperges en blanke botersaus

Allergenen

Vis , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de vis uit de verpakking en spoel kort. Dep droog.

  2. Haal de vis door bloem gekruid met peper en zout, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.

  3. Bak in een pan met ruim wat boter.

  4. Kook de groene asperges zeer kort in kokend, gezouten water en verfris direct.

  5. Haal ze door de olijfolie, kruid met peper en zout en gril in een grillpan of op BBQ.

  6. Hak de geroosterde pistachenoten fijn. Meng onder de gegrilde asperges.

  7. Saus

    Pel de sjalotten en snipper fijn.

  8. Kook de versnipperde sjalotten met de azijn en witte wijn op met de laurier en tijm.

  9. Voeg de room toe en laat opnieuw koken.

  10. Giet door een fijne zeef.

  11. Werk de jus op met de koude klontjes boter. Kruid met peper en zout.

  12. Giet de saus op het bord.

  13. Schik de asperges op het bord en leg de vis erop.

  14. Werk het gerecht af met wat rucola.