Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar en plooi tot een rechthoek.
-
Bestrooi het werkoppervlak en deeg met bloem. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek van 40 op 30 cm.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
-
Schil de peren en snij in kleine blokjes.
-
Meng de peren, blauwe bessen, fijne suiker, maïzena, boter en zeste van citroen in een pot.
-
Strooi het amandelmeel over de plak deeg, maar laat 5 cm vrij aan de rand.
-
Verdeel het fruitmengsel over het amandelmeel.
-
Vouw de randen van het deeg om en druk voorzichtig aan zodat de vulling ingesloten blijft. Maak met een vork streepjes in de rand. Vooral op de hoeken, zodat het deeg dicht blijft.
-
Bestrijk de randen van het deeg met een losgeklopt ei en bestrooi met rietsuiker.
-
Plaats de taart 10 min in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Haal de taart uit de koelkast en bak 12 min in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak de taart nog 50 min, tot het deeg goudbruin is en het fruit borrelt.
-
Laat de taart 10 min afkoelen op de bakplaat.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven