Plaatkoek met appel en amarettoglazuur

Plaatkoek met appel en amarettoglazuur

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren met de suiker luchtig.

  2. Klop er de boter en 20 ml amaretto kort door.

  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng met het amandelpoeder en de kaneel door het beslag.

  4. Bedek de ovenschotel met bakpapier en giet het beslag in de ovenschotel.

  5. Verwarm de oven voor op 180 C.

  6. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes. Schik de schijfjes op het deeg en bestrooi met de rietsuiker.

  7. Bak 40 à 45 min in de voorverwarmde oven.

  8. Breng de overige amaretto met het merg van de vanillestok aan de kook.

  9. Laat inkoken tot een lichte stroop.

  10. Smeer de plaatkoek na baktijd in met de stroop.