Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Neem het pizzadeeg uit de verpakking en laat een 15-tal minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Neem een kom en maak een afdruk in het midden van het pizzadeeg. Zorg dat je nog minstens 8 cm rand overhoudt. Maak met behulp van een mes een 8-delige ster in het deeg te beginnen vanuit het midden.

  4. Lepel tomatenpassata op de buitenste ring van het deeg, zorg dat je niet te dicht bij de rand komt.

  5. Spoel de courgette en dep droog. Snij de courgette in dunne linten met een dunschiller.

  6. Vul de pizzarand met de kaas, paprikamix en courgetteslierten. Strooi niet te veel kaas, anders zwelt de pizza te veel en verlies je het effect van een wiel. Strooi basilicum en oreganoblaadjes over de groenten en kaas.

  7. Neem een driehoek deeg uit het midden en leg het als een soort van enveloppe, van binnen naar buiten, over de rand. Kleef het vast onder het deeg zodat het niet loskomt tijdens het bakken. Ga zo verder met de andere driehoekjes.

  8. Laat even rusten, borstel er een losgeklopt ei over en plaats in de oven.

  9. Bak gedurende 30 minuten of tot je een mooie korst hebt.