Pizza van gegrilde watermeloen met fetacrème, gepekelde rode ui en komkommer

Pizza van gegrilde watermeloen met fetacrème, gepekelde rode ui en komkommer

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in ringen. Snij met een parisiennelepel bolletjes uit de komkommer.

  2. Breng de witte wijnazijn met de suiker en 4 g zout aan de kook. Giet over de uienringen en komkommer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Knip de kerstomaten in trosjes van 2 à 3 en besprenkel in een ovenschotel met olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en 1 kl suiker. Zet 30 min op 140°C in de oven.

  4. Verwarm de room met de zure room. Mix de feta, het gerookt paprikapoeder en ½ kl cayennepeper er van het vuur door. Laat wat opstijven.

  5. Gril de watermeloen in een hete grillpan aan beide zijden, tot deze mooie grill-lijnen heeft. Verdeel er wat fetacrème over. Beleg met krulletjes rode ui, komkommer, kerstomaten en wat basilicumblaadjes.

  6. Werk af met wat balsamicocrème.