Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Het deeg:
-
Los de gist op in het lauwe water en laat 5 min rusten.
-
Doe bloem met zout, suiker, bicarbonaat en olijfolie in een keukenrobot en meng met de deeghaak.
-
Voeg het water toe en kneed ± 10 min tot een bol deeg.
-
Dek het deeg af en laat het 2 u op kamertemperatuur rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.
-
Sla het deeg in met de vuist en verdeel in vier bolletjes.
-
Leg de bolletjes deeg op een bebloemde plaat en dek af.
-
Laat ± 1 u rijzen tot het deeg verdubbeld is.
-
Pizzadeeg beleggen en bakken:
Verwarm de oven op 220°C.
-
Plaats een bakplaat in de oven om mee te verwarmen.
-
Rol elke bol deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een dunne pizzabodem.
-
Leg elke pizzabodem op een vel bakpapier.
-
Pel het teentje look en duw door de lookpers. Meng de passata met de look en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk het uitgerolde pizzadeeg met de passata maar laat de randen vrij.
-
Verdeel pesto, pijnboompitten, geitenkaas, geraspte Parmezaanse kaas, kerstomaatjes en oregano over de pizzabodems.
-
Besprenkel de topping met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Plaats de pizza met het bakpapier op de hete bakplaat.
-
Bak de pizza krokant en gaar in 15 min.
-
Tip: rol het deeg uit in een vierkant, maak met de vingers kuiltjes in het deeg en besprenkel met olijfolie en kruiden. Zo krijg je een focaccia.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven