Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los de gist op in 50 ml lauwwarm water.
-
Voeg het zout toe aan het overige water en meng met de bloem.
-
Roer het gistwater erdoor en kneed tot een egale bol deeg.
-
Laat, afgedekt met een vochtige handdoek, 1 u rusten op kamertemperatuur.
-
Verdeel, met bebloemde handen, het deeg in bolletjes van 50 g. Laat onder een vochtige handdoek op een bebloemd oppervlak 30 min rijzen.
-
Plet de look met de platte kant van een groot mes en pel de teentjes.
-
Verwarm wat olijfolie in een sauspan. Laat de look enkele min mee verwarmen tot deze goed begint te geuren.
-
Verwijder de look en voeg de gepelde tomaten toe. Breek ze stuk met een vork. Kruid met zout en laat 15 min sudderen.
-
Duw elk deegbolletje wat plat tot een minipizza van ± 10 cm.
-
Verwarm rijkelijk wat zonnebloemolie in een pot.
-
Frituur de minipizza’s aan beide zijden mooi bruin en krokant.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Beleg elke pizza met wat tomatensaus, buffelmozzarella en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven