Pittige salade van eend

Pittige salade van eend

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de ongekookte rijst in een droge pan tot de rijst lichtbruin kleurt. Maal fijn in de vijzel tot rijstpoeder.

  2. Trek het vel van de eend en snij in kleine blokjes. Hou apart.

  3. Snij het vlees in kleine blokjes, zodat het bijna gehakt is.

  4. Meng 50 g van het vel met de blokjes vlees, 6 el vissaus en het sap van 1 limoen. Laat 1 u marineren.

  5. Bak de rest van het vel in een droge koekenpan knapperig goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Snij de chilipepers met de zaadjes fijn. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.

  7. Snij de sjalot en lente-uitjes in hele fijne ringetjes. Snij de koriander- en muntblaadjes fijn.

  8. Doe de gevogeltefond in een grote braadpan en breng aan de kook. Voeg de gemarineerde eend toe en roerbak op een hoog vuur tot het vocht uitgekookt en de eend gaar is.

  9. Doe in een kom en schep er ¾ van het rijstpoeder bij. Schep er de sjalot, koriander, munt, chilipeper en lenteui door. Breng verder op smaak met limoensap en vissaus.

  10. Trek de blaadjes sla los en schep de salade van eend erin.

  11. Bestrooi met grofgehakte pindanoten, de rest van het rijstpoeder en de knapperige croutons van eend.

  12. Serveer met plakjes komkommer, radijs en partjes limoen.