Pittige parmezaanvleugeltjes

Pittige parmezaanvleugeltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Meng 4 el zonnebloemolie met het look- en chilipoeder, citroenpeper en zout. Smeer de kippenvleugels ermee in. Bak 1 u in de voorverwarmde oven.

  3. Pel de look en pers fijn.

  4. Verwarm de boter. Voeg de look toe en laat, zonder te kleuren, 10 min sudderen op zacht vuur.

  5. Hak de parmezaan fijn. Giet de boter over de gegaarde kippenvleugeltjes en bestrooi met parmezaan.

  6. Schil de zoete aardappel en snij in frietjes. Laat 30 min weken in koud water. Giet af en dep droog.

  7. Verwarm de oven (of airfryer) voor op 200°C.

  8. Meng de maïzena met gerookt paprikapoeder en wat zout. Roer door de zoete aardappelfrietjes. Schik op een ovenplaat met bakpapier.

  9. Bak 25 min in de voorverwarmde oven (of airfryer).

  10. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Snipper de bieslook fijn. Roer ½ door de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Halveer de kerstomaten en snij de komkommer in stukken van 2 cm. Meng met de sla. Besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Serveer de parmezaanvleugeltjes met de yoghurtsaus en zoete aardappelfrietjes. Bestrooi met de overige bieslook.