Pittig gebakken rijst met krulkool

Pittig gebakken rijst met krulkool

Allergenen

Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de rijst gaar en laat volledig afkoelen.

  2. Pel de look en snipper fijn.

  3. Schil de gember en snij fijn.

  4. Schil de wortel en snij in blokjes.

  5. Snij het vruchtvlees van de paprika in blokjes.

  6. Snij de chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes als je niet houdt van pikant.

  7. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

  8. Verwijder de stengels en nerven van de krulkool en snij de bladeren fijn.

  9. Pluk de blaadjes van de koriander en snij de steeltjes fijn.

  10. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

  11. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  12. Bestrijk de wok met sesamolie en bak een omelet. Rol de omelet op, schep uit de wok en snij in plakjes.

  13. Doe 1 el kokosolie in de warme wok en roerbak de wortel, paprika, look, ui, chilipeper en gember.

  14. Voeg de koriandersteeltjes en krulkool toe en roerbak tot de kool gaat slinken. Kruid met zout.

  15. Voeg de rest van de kokosolie toe en verkruimel de rijst over de groenten. Roerbak tot de rijst warm is en schep de eireepjes erdoor.

  16. Breng op smaak met sojasaus, sriracha, limoensap en zeste.

  17. Werk af met korianderblaadjes en pindanoten.