Pita met gegrilde Berloumi, raita en groene pepers

Pita met gegrilde Berloumi, raita en groene pepers

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Raita:

    rasp de komkommer fijn en bestrooi met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Spoel af met koud water en wring uit in een propere handdoek.

  2. Pel de look en pers fijn. Snipper de koriander fijn.

  3. Roer de yoghurt met 75 ml water los met een klopper. Voeg de look, komkommer, koriander en honing toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Pita:

    snij de multicolorsla grof. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij elke tomaat in 8 partjes. Verwijder het loof (tot op 1 cm) en het uiteinde van de radijsjes en snij elke radijs in 4. Meng de sla met de tomaten en radijzen. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Rooster de pitabroodjes in een grillpan of op de BBQ.

  6. Smeer de Berloumi in met olijfolie en bak kort aan beide kanten in een hete grillpan of BBQ.

  7. Serveer het pitabrood met de salade en de Berloumi. Serveer er ook de raita en wat groene pepers bij.