Picanha met gegrilde groenten en krielaardappelen
Kristof, Bert & Gert
spar winksele
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Wrijf het vlees in met een BBQ-rub of andere kruiden. Leg het op de BBQ en laat gedurende 1 tot 2 u koud roken.
-
Stook de BBQ goed warm en schroei het vlees dicht aan alle zijden. Laat het vlees verder garen op 80°C tot de gewenste kerntemperatuur (bleu = 40°C, doorbakken = 65°C). Steek hiervoor een thermometer in het vlees. Check de temperatuur van het vlees regelmatig.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Marinade
Pel de ui en tenen look. Spoel de kruiden en rits de blaadjes van de takjes. Snij alles heel fijn. Doe in een kommetje en giet de olie erbij. Kruid met peper en zout. Meng goed.
-
Doe de krielaardappelen in een ovenschotel en verdeel een deel van de marinade erover. Meng goed onder de aardappelen. Zet in de voorverwarmde oven en laat minstens 30 min garen.
-
Snij de aubergines in plakken en bestrooi rijkelijk met grof zeezout. Spoel na 15 min het zout van de aubergine en wrijf goed droog.
-
Snij de courgettes in plakken.
-
Leg de aubergines, courgettes en groene aspergepunten op een schotel en besprenkel met de marinade.
-
Leg de kerstomaatjes in een aluminiumbakje. Besprenkel ook met de marinade. Zet op de warme BBQ en laat wat opwarmen.
-
Gril de groenten op de hete BBQ en wrijf tijdens het grillen nogmaals in met de marinade.
-
Haal het vlees van de BBQ als het gaar is en laat even rusten.
-
Snij het vlees in fijne plakken. Serveer met de gegrilde groenten, tomaatjes en krielaardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven