Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Basisbouillon: snij 3 uien ongepeld in kwarten, 4 cm gember in de lengte doormidden en de wortels in grove stukken.
-
Schik samen met de kip in een ovenschaal. Kruid flink met versgemalen zwarte peper en zeezout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Doe de kip, de groenten, de gember en het braadvocht in een grote soeppot en overgiet met 3 l koud water. Breng langzaam aan de kook op een laag vuur onder deksel.
-
Roer niet, zo blijft de bouillon helder. Laat 1 u 30 min sudderen.
-
Zeef de basisbouillon en hou de kippendelen opzij.
-
Verwijder het vet en de beentjes van de kip en trek het vlees in stukjes.
-
Afwerking: snij de pepers in fijne ringetjes en verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.
-
Snij de sjalotjes in plakjes en doe samen met de pepertjes in een kommetje. Bestrooi met suiker en zout en overgiet met rijstazijn. Laat 1 u rusten.
-
Bouillon: snij 1 ongeschilde ui en 5 cm gember middendoor. Voeg samen met de vissaus, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker bij 1 l van de basisbouillon. Laat 30 min zachtjes sudderen zonder deksel en zeef daarna.
-
Pho: kook de rijstnoedels 1 min in ruim water en verdeel over de kommen.
-
Verdeel de kip erover en overgiet met kokende bouillon.
-
Werk af met sojascheuten, verse kruiden en de zoetzure chilisjalotjes.
-
Serveer met sriracha en limoenpartjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven