Allergenen

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes en snij in fijne, halve ringen.

  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Hak de pikante pepertjes fijn.

  4. Snij de shiitake in dunne plakjes.

  5. Reinig de preistengels en snij 1 preistengel in ringetjes en de andere in fijne julienne. Hou beide apart.

  6. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

  7. Pluk de korianderblaadjes los en snij de steeltjes fijn.

  8. Verhit 4 el olie in een ruime pot op een halfhoog vuur en roerbak de sjalotten 5 min.

  9. Roer de geraspte gember, de steranijs, de kruidnagels en het kaneelstokje erdoor en bak tot het mengsel donker en kleverig wordt.

  10. Voeg de preiringen, de chilipeper en de shiitake toe en roerbak 10 min tot alles gaar is.

  11. Voeg de sojasaus, ½ van de lente-ui en de bouillon toe. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur verder pruttelen.

  12. Frituur intussen de preireepjes in porties in een laagje olie krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Kook de noedels gaar, laat uitlekken en verdeel over kommen. Schep de bouillon en groenten erover.

  14. Werk af met krokante prei, korianderblaadjes, krokante uitjes en de rest van de lente-ui.

  15. Breng op smaak met een kneepje limoensap en serveer.