Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snij de aubergines in de lengte middendoor en bestrijk de binnenkanten met geperste knoflook, komijnpoeder en zout.
-
Druk de auberginehelften weer tegen elkaar en verpak ze in aluminiumfolie. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.
-
Schraap het vruchtvlees uit de aubergines in een kleine kookpot en gooi de schil weg. Voeg de olijfolie toe en breng aan de kook. Laat het vocht verdampen en breng op smaak met peper en zout. Mix tot een gladde puree. Laat afkoelen en breng verder op smaak met een kneepje citroensap en 1 eetlepel Griekse yoghurt.
-
Snij de granaatappels in partjes en pel of klop de pitjes eruit. Verwijder de gele vliesjes.
-
Klop de poffertjesingrediënten tot een glad beslag. Roer de fijngesneden peterselie erdoor en bewerk kort met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een grote koekenpan en leg hoopjes van 1 koffielepel beslag in de pan. Bak 1 à 2 minuten aan beide zijden.
-
Werk de warme poffertjes af met een koffielepel auberginekaviaar, ½ koffielepel Griekse yoghurt en bestrooi met granaatappelpitjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven