Perzische kruidenfrittata of ‘kubu sabzi

Perzische kruidenfrittata of ‘kubu sabzi

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Hak de walnoten fijn.

  3. Hak de spinazie en alle kruiden fijn. Snij de lente-uitjes fijn.

  4. Verwarm 3 el olijfolie in een ruime pan en roerbak de spinazie en kruiden met de lente-ui enkele min.

  5. Voeg de kurkuma toe en bak nog 5 min.

  6. Schep het kruidenmengsel in een kom en laat wat afkoelen.

  7. Roer de eieren los met de yoghurt. Voeg bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad mengsel. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  8. Meng het kruidenmengsel in porties door de eieren. Roer goed door tot alles mooi gemengd is.

  9. Schep de noten en veenbessen erdoor.

  10. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin.

  11. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 30 à 40 min goudbruin en gaar.

  12. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Snij in spieën en serveer warm, lauw of koud.