Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Currypasta:

    week de gedroogde chilipepers in warm water, laat uitlekken en snij in stukjes.

  2. Schil gember en rasp fijn. Pel de look en ui en snipper fijn. Snij het citroengras fijn. Snipper de koriandersteeltjes fijn en hou de blaadjes opzij.

  3. Hak de pinda’s.

  4. Doe de chilipeper in de vijzel samen met 1 kl zout en stamp fijn, voeg koriandersteeltjes toe en stamp verder. Voeg gember, ansjovis, ui, komijn, kurkuma, pinda’s, limoenzeste en citroengras toe en stamp of mix in het hakmolentje tot een gladde currypasta. Voeg indien nodig wat olie toe om fijn te mixen.

  5. Snij het vlees in plakken van 5 mm dik. Snij de paprika en aubergine in fijne reepjes. Snij de chilipeper in ringetjes.

  6. Roerbak 3 el currypasta in arachideolie tot ze licht verkleurt. Voeg de kokosroom erbij en breng al roerend aan de kook.

  7. Voeg vlees, aubergine, suiker en vissaus toe, laat even doorkoken.

  8. Schep de reepjes paprika er vlak voor het serveren door en werk af met plakjes chilipeper en korianderblaadjes.

  9. Serveer met rijst.