Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Aioli: pak de bol look in met aluminiumfolie en plaats 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij na gaartijd het bovenste stuk van de look en duw het vruchtvlees uit de schil.
-
Doe deze lookpulp met 1 volledig ei en 1 eidooier, mosterd en maïsolie in een maatbeker en mix van onder naar boven met een staafmixer tot mayonaise.
-
Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap.
-
Patatas bravas: schil de aardappelen en was ze. Snij in stukken van ± dezelfde grootte.
-
Breng gezouten water aan de kook met 2 tenen gepelde verse look.
-
Kook de aardappelen ± 10 min al dente. Giet af en laat afkoelen op een rooster.
-
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
-
Pel de ui en snipper fijn. Verhit arachideolie in een pan en bak de ui glazig. Laat het paprikapoeder al roerend 1 min meebakken. Bestrooi met bloem en laat drogen.
-
Blus met de kippenbouillon en roer goed door met een klopper. Breng aan de kook en laat enkele min doorkoken.
-
Mix het geheel en kruid, indien nodig, met cayennepeper en zout.
-
Meng 5 g zout met ½ kl gerookt paprikapoeder.
-
Frituur de gekookte aardappelblokjes goudbruin op 180°C.
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het gerookt paprikazout.
-
Giet er wat warme paprikasaus over en serveer met aioli.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven