Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli

Allergenen

Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Aioli: pak de bol look in met aluminiumfolie en plaats 45 min in de voorverwarmde oven.

  3. Snij na gaartijd het bovenste stuk van de look en duw het vruchtvlees uit de schil.

  4. Doe deze lookpulp met 1 volledig ei en 1 eidooier, mosterd en maïsolie in een maatbeker en mix van onder naar boven met een staafmixer tot mayonaise.

  5. Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap.

  6. Patatas bravas: schil de aardappelen en was ze. Snij in stukken van ± dezelfde grootte.

  7. Breng gezouten water aan de kook met 2 tenen gepelde verse look.

  8. Kook de aardappelen ± 10 min al dente. Giet af en laat afkoelen op een rooster.

  9. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  10. Pel de ui en snipper fijn. Verhit arachideolie in een pan en bak de ui glazig. Laat het paprikapoeder al roerend 1 min meebakken. Bestrooi met bloem en laat drogen.

  11. Blus met de kippenbouillon en roer goed door met een klopper. Breng aan de kook en laat enkele min doorkoken.

  12. Mix het geheel en kruid, indien nodig, met cayennepeper en zout.

  13. Meng 5 g zout met ½ kl gerookt paprikapoeder.

  14. Frituur de gekookte aardappelblokjes goudbruin op 180°C.

  15. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het gerookt paprikazout.

  16. Giet er wat warme paprikasaus over en serveer met aioli.