Pastinaakcrème met hazelnotenspinaziepesto
noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de pastinaak en snij in stukjes.
-
Pel de sjalotten en snij in ringen.
-
Plet en pel de look.
-
Snij het preiwit in ringen.
-
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een ruime pot.
-
Stoof de sjalotringen aan, zonder ze te laten kleuren.
-
Voeg de look en preiringen toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat op een zacht vuur stoven.
-
Voeg, als de prei gaar is, de pastinaak toe en smoor al roerend tot die zachter wordt.
-
Overgiet met wijn. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-
Roer de melk en groentebouillon erdoor. Dek de pot af en laat 40 min garen.
-
Pesto: rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
-
Pel de look en snipper fijn. Snij het pepertje met zaadjes in ringetjes.
-
Doe ½ van de hazelnoten in het hakmolentje met de rest van de pesto-ingrediënten, 3 el water en ¼ kl zout. Mix tot een smeuïge vloeibare pasta.
-
Hak de rest van de hazelnoten grof.
-
Mix de soep glad. Serveer in kommen en verdeel de spinaziepesto erover.
-
Werk af met gehakte hazelnoten en druppel er wat olijfolie over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven