Pastinaakcrème met hazelnotenspinaziepesto

Pastinaakcrème met hazelnotenspinaziepesto

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pastinaak en snij in stukjes.

  2. Pel de sjalotten en snij in ringen.

  3. Plet en pel de look.

  4. Snij het preiwit in ringen.

  5. Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een ruime pot.

  6. Stoof de sjalotringen aan, zonder ze te laten kleuren.

  7. Voeg de look en preiringen toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat op een zacht vuur stoven.

  8. Voeg, als de prei gaar is, de pastinaak toe en smoor al roerend tot die zachter wordt.

  9. Overgiet met wijn. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.

  10. Roer de melk en groentebouillon erdoor. Dek de pot af en laat 40 min garen.

  11. Pesto: rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.

  12. Pel de look en snipper fijn. Snij het pepertje met zaadjes in ringetjes.

  13. Doe ½ van de hazelnoten in het hakmolentje met de rest van de pesto-ingrediënten, 3 el water en ¼ kl zout. Mix tot een smeuïge vloeibare pasta.

  14. Hak de rest van de hazelnoten grof.

  15. Mix de soep glad. Serveer in kommen en verdeel de spinaziepesto erover.

  16. Werk af met gehakte hazelnoten en druppel er wat olijfolie over.