Pastinaakcake met gepocheerde peer en witte chocoladeroom

Pastinaakcake met gepocheerde peer en witte chocoladeroom

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Pastinaakcake

    Schil de pastinaak en rasp fijn.

  3. Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop de eieren met de suiker luchtig. Klop de yoghurt erdoor. Voeg de maïsolie straalsgewijs en al roerend toe.

  4. Spatel de bloem en de geraspte pastinaak erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het cakebeslag erin.

  5. Bak 45 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  6. Peer

    Was de gember en snij in plakjes zonder te schillen. Laat de gember samen met het water, citroensap, de suiker en opengesneden vanillestok 10 min koken.

  7. Schil ondertussen de peren. Verwijder het klokhuis en snij ze in 12 partjes. Laat 5 min op een zacht vuur pocheren in de suikersiroop. Haal de peren uit de siroop en laat uitlekken.

  8. Witte chocoladeroom

    Hak de chocolade fijn.

  9. Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Laat afkoelen.

  10. Klop de chocoladeroom met de mascarpone stijf. Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en bewaar koel.

  11. Afwerking

    Ontvorm de cake en snij in schijven van 2 cm. Snij elke schijf in 3.

  12. Serveer 3 stukken cake op een bord met 2 stukjes peer. Spuit de chocoladeroom ertussen.

  13. Werk af met gehakte hazelnoten en blaadjes munt.