Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Pastinaakcake
Schil de pastinaak en rasp fijn.
-
Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop de eieren met de suiker luchtig. Klop de yoghurt erdoor. Voeg de maïsolie straalsgewijs en al roerend toe.
-
Spatel de bloem en de geraspte pastinaak erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het cakebeslag erin.
-
Bak 45 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
-
Peer
Was de gember en snij in plakjes zonder te schillen. Laat de gember samen met het water, citroensap, de suiker en opengesneden vanillestok 10 min koken.
-
Schil ondertussen de peren. Verwijder het klokhuis en snij ze in 12 partjes. Laat 5 min op een zacht vuur pocheren in de suikersiroop. Haal de peren uit de siroop en laat uitlekken.
-
Witte chocoladeroom
Hak de chocolade fijn.
-
Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Laat afkoelen.
-
Klop de chocoladeroom met de mascarpone stijf. Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en bewaar koel.
-
Afwerking
Ontvorm de cake en snij in schijven van 2 cm. Snij elke schijf in 3.
-
Serveer 3 stukken cake op een bord met 2 stukjes peer. Spuit de chocoladeroom ertussen.
-
Werk af met gehakte hazelnoten en blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven